01-11-06

1 november, Allerheiligen, Koppenbergcross!

Wat moet een mens op een “hoogdag” zoals vandaag gaan doen? Buiten de familiale verplichtingen hier en daar. Is het naar mijn inziens wel een rare dag, men heeft een vrije dag, alles is dicht, lopen kan/mag ik niet en een ganse dag binnen vertoeven en daarbij een ganse namiddag taart met koffie verorberen, neen niet voor den dezen hier.

Samen met mijn buurman trok ik naar Oudenaarde. Er werd namelijk op en rond de Koppenberg de eerste manche van de GVA trofee veldrijden gereden.
En blijkbaar waren we niet alleen die er zo over dachten, massa’s volk was er! Het weer was zeer wisselvallig en daardoor lag het parcours er heel zwaar bij! Eindelijk was er eens modder.
Natuurlijk kun je de wedstrijd beter volgen op tv, daarover is geen twijfel mogelijk. Maar de sfeer en de ambiance das wel top, een echte volkssport is da geworden. En natuurlijk hebben wij als Belgen veel renners waarvoor we kunnen supporteren. Dat maakt de sport hier zo populair.

Sven Nys
Een verslag over de wedstrijd, daar ga ik niet aan beginnen, er zijn genoeg verslagen en commentaren te lezen her en der. Het was een mooie wedstrijd en Sven Nys heeft op deze aartsmoeilijke en lastige omloop verdiend gewonnen. Het is ook altijd meegenomen als je dan ook nog supporter bent van diegene die als beste over de finish komt.


Ik had ditmaal es “sjanche”..

21:55 Gepost door Frank in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) | Tags: oudenaarde, koppenberg, sven nys, veldrijden |  Facebook |

Commentaren

rusten Rust is de beste genezing. Hopelijk ben je snel terug op de baan. Een weekje er tussenuit zal de conditie niet in gevaar brengen.

Gepost door: Dirk | 03-11-06

De commentaren zijn gesloten.