06-01-07

Nieuw parcours..

Ik had gehoord van Ann dat er een mooi wandel-, fietspad is aangelegd die al start vanaf de Pottelberg (Engelse Wandeling), via het Guldensporenpad, naar Kapel Ter Beke. En je kunt zelfs verder Zwevegem in lopen.
Het pad is een stukje oude spoorweg Kortrijk-Ronse dat dateert van eind de 19de eeuw. Deze moest mijnwerkers vervoeren uit onze streek naar de Waalse steenkoolbekkens en seizoenarbeiders naar Frankrijk.

Op vrijdag gaan Julie & Chloé meestal zwemmen hier in het Kortrijkse.
Ik had me erop voorzien en m’n loop-plugne op voorhand aangetrokken, liet m’n auto staan aan het Magdalenazwembad en na een goede km lopen, liep ik op het pad richting Zwevegem.

Ik moet zeggen dat ik aangenaam verrast was. Je loopt op goede ondergrond. Grotendeels loop je ook veel hoger. Het geeft zeker een veilig gevoel en als surplus kun je nog genieten van het uitzicht (het gebeurd niet zo vaak dat ik door een stad loop). Het pad is tevens goed verlicht wat in deze periode van het jaar zeker geen overbodige luxe is.

fietspad2fietspad3fietspad1
Toen ik terug aan zwembad kwam had ik 12.73 km gelopen, dit in 1u10’. Wat juist geen 11 km/u gemiddeld is.

Voor de bloggers uit de buurt is deze zeker een aanrader, vooral als er lange doortochten gemaakt moeten worden, dan is afwisseling van parcours zeker een must!

23:47 Gepost door Frank in Algemeen | Permalink | Commentaren (3) | Tags: kortrijk, fietspad, wandelpad |  Facebook |

Commentaren

Staat opgeschreven Staat opgeschreven voor mijn toekomstige long runs ter voorbereiding van Parijs
Misschien es samen doen zo dat ik niet verkeerd loop ?

Gepost door: Byrntie | 07-01-07

Leuk Leuk, zo het ene aan het andere koppelen en tijdens de dochters zwemsessie gaan lopen. Hoort er een leuk parcours uit.

Gepost door: Julie | 07-01-07

Afstand! Beste Frank,
Het is dat de route te ver van onze woonplaats is gelegen, anders hadden we deze route zeker een keer gelopen met de groep.

Fred

Gepost door: Fred | 07-01-07

De commentaren zijn gesloten.