10-03-07

Lopen op hartslag..

hartslagDeze morgen om 8u00’ spraken we (Kathleen, Nadine, Patricia, Kurt & ik) af aan de villa.
Patricia, Nadine & Kurt trainen voor een halve marathon, Kathleen & ik voor de lange afstand.

Doel was dus om zo veel mogelijk km in de benen te hebben en toch niet te diep te moeten gaan.
Er werd dus gelet op de hartslag. Dit had toch enig effect had op de snelheid (gemiddeld 9.3 km/u). Al was de hartslag bij allen zeer verschillend.
Ik liep de 17.39 km uit met een gemiddelde hartslag van 120 slagen/min, daar waar het gemiddelde vooral bij de dames een heel stuk hoger lag.

Misschien hebben vrouwen van nature uit (zelfs in rust) sowieso een hogere hartslag? Of ben conditioneel dan iets beter? Eerlijk gezegd: “Ik zou het niet weten.”
Der moet hier wel een verklaring voor zijn?

Wie het weet mag het me gerust vertellen..

18:33 Gepost door Frank in Algemeen | Permalink | Commentaren (5) |  Facebook |

Commentaren

conditie Als ik dat lees zit het wel goed met je conditie!

Gepost door: johan | 10-03-07

Goede conditie Ten eerste zal je wel een schitterende conditie hebben. Leeftijd speelt natuurlijk ook een rol, hoe meer kaarsjes op de taart, hoe lager de hartslag (waarmee ik dus absoluut niets wil zeggen he Frank :-) want ik heb geen idee van de leeftijd van de anderen) of misschien was het bij alle vrouwen toevallig net die tijd van de maand... dat kan ook :-) Maar moest ik jou zijn, ik zou voor het eerste gaan, de conditie dus.

Gepost door: Julie | 10-03-07

hs ik denk dat het bij jou vooral natuurlijk een superconditie is waardoor je hs zo laag is, maar het is idd ook wel een feit naar 't schijnt dat vrouwen hun hartslag gemiddeld zo'n 10 slagen hoger ligt, en in die lastige maandelijkse periode kan het nog hoger zijn natuurlijk. Dat hebben ze me alleszins toch wijsgemaakt bij de conditietesten die ik onlangs heb ondergaan en ik heb het ook al in een aantal boeken over trainen met een hartslagmeter tegengekomen. Dus je vrouwtjes in de club hoeven zich niet te veel zorgen maken :-)

Gepost door: Ruthje | 10-03-07

Knappe trainingsweek Vrouwen hebben van nature een hogere hartslag : dat klopt.
Een gemiddelde hartslag van 120 is wel superlaag, wat betekent dat de conditie pico-bello is.
Houden zo !

Gepost door: frank spencer | 11-03-07

hartslag misschien tetteren ze ietske meer ? maar van nature hebben vrouwen een hogere hartslag, en leeftijd is idd omgekeerd evenredig met hartslaghoogte
Natuurlijk is jouw goeie conditie DE oorzaak ! (houden zo !)

Gepost door: jogginggirl | 11-03-07

De commentaren zijn gesloten.