28-04-07

Gerustgesteld..

Na 10 dagen (gedwongen) rust heb ik mezelf onderworpen aan een test. De goesting om te lopen was zeer sterk aanwezig. Ik wilde mezelf geruststellen en zo de moraal opkrikken, al wist ik dat dit een dubbeltje op zijn kant was.

Wat zou het zijn indien ik moest afhaken? Wat als ik terug hevige pijn voelde? Zou ik de marathon van volgend week moeten schrappen?
Dit waren allemaal vragen die me toch de laatste dagen bezig hielden. Maar zo is het (voorlopig) niet gegaan.

Ik koos voor de looppiste (zachte ondergrond hé) te Marke en in doffe warmte liep ik vrij vlot en moeiteloos 12 toeren. Die 10 km liep ik in minder dan een uur en behaalde toch een bevredigend gemiddelde van 10.44 km/u. De gemiddelde hartslag (158 slagen/min) was wel iets hoger dan m’n vorige duurtochten, maar dit is heel waarschijnlijk toch voor een stuk te wijten aan het drukkend weer.

Ik kreeg wel het advies van het Runners Service Lab om te lopen met hieltjes, zodoende worden de kuiten en de achillespees iets minder belast. Al ben ik er nog niet uit of ik die zal gebruiken op de marathon.

Ik gun mezelf nu terug enkele dagen rust en ik zal me buiten wat fietsen deze week kalm houden.

Wordt vervolgd..

22:34 Gepost door Frank in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) | Tags: runners service lab |  Facebook |

Commentaren

succes ! Volgende week zal dat allemaal wel loslopen zeker ? Het warme weer zou wat meer op een lentezonnetje gaan gelijken, dus dat valt al mee, en met hieltjes heb ik geen ervaring. Maar als het je eerste keer is, weet ik niet of je die niet eerst moet inlopen vooraleer zo'n grote afstand te lopen ? Maar da's keukenlatijn van mijne kant dus...

Gepost door: jogginggirl | 29-04-07

De commentaren zijn gesloten.