29-04-07

Meeting..

Deze middag was er voor al de lopers die zaterdag richting Duitsland vertrekken een meeting in het Bockor Café te Lauwe.

Er werd het een en het ander verteld hoe volgend weekend alles in z’n werk zal gaan. Van het vertrek tot de terugkomst.

Christophe die deze marathon al liep en die ook es ter plaatse was om er te supporteren organiseerde dit ganse gebeuren. Van het inschrijven voor de marathon, het boeken van Hotel Batavia tot het maken van een informatiemap. Alles werd grondig uiteengelegd.

Iedereen die straks vertrekt om er z’n ding te mogen doen was laaiend enthousiast en de sfeer zat er zeker in. Buiten het marathongebeuren zal het sowieso leute en plezier zijn in Dusseldorf.

Zeker weten!

22:52 Gepost door Frank in Algemeen | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

28-04-07

Gerustgesteld..

Na 10 dagen (gedwongen) rust heb ik mezelf onderworpen aan een test. De goesting om te lopen was zeer sterk aanwezig. Ik wilde mezelf geruststellen en zo de moraal opkrikken, al wist ik dat dit een dubbeltje op zijn kant was.

Wat zou het zijn indien ik moest afhaken? Wat als ik terug hevige pijn voelde? Zou ik de marathon van volgend week moeten schrappen?
Dit waren allemaal vragen die me toch de laatste dagen bezig hielden. Maar zo is het (voorlopig) niet gegaan.

Ik koos voor de looppiste (zachte ondergrond hé) te Marke en in doffe warmte liep ik vrij vlot en moeiteloos 12 toeren. Die 10 km liep ik in minder dan een uur en behaalde toch een bevredigend gemiddelde van 10.44 km/u. De gemiddelde hartslag (158 slagen/min) was wel iets hoger dan m’n vorige duurtochten, maar dit is heel waarschijnlijk toch voor een stuk te wijten aan het drukkend weer.

Ik kreeg wel het advies van het Runners Service Lab om te lopen met hieltjes, zodoende worden de kuiten en de achillespees iets minder belast. Al ben ik er nog niet uit of ik die zal gebruiken op de marathon.

Ik gun mezelf nu terug enkele dagen rust en ik zal me buiten wat fietsen deze week kalm houden.

Wordt vervolgd..

22:34 Gepost door Frank in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) | Tags: runners service lab |  Facebook |

27-04-07

Aftellen...

Vandaag toont mn Polar-hartslagmeter "9 Marathon" aan! We zijn dus nog 9 dagen verwijderd van de Rhein-Marathon.
Ik liep de laatste 10 dagen genen enkele meter. Toch word ik stilaan wat nerveus en verlang om al aan de start te staan. Het begint toch al te "kriebelen".

Ook is het verlangen om terug te lopen aan het groeien.

De kwetsuur is ook aan het helen en ik voel geen pijn meer bij het stappen. Normaal mocht ik van de dokter gisteren een toerke lopen, maar ik wil op safe spelen. Enkele dagen meer rust kunnen enkel maar goed doen, fietsen daarentegen deed ik wel.

Ik heb er een goed oog in..

22:19 Gepost door Frank in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

19-04-07

STOP!

StopDinsdag heb ik de training moeten staken! Ik had veel last van m’n rechter kuit, uitstralend naar de achterkant van de bij. Dat van die dij is er nu pas bijgekomen.

Misschien komt dit wel omdat ik al een tijdje met pijn loopt en zodoende een andere houding bij het lopen begin aan te nemen. Ik heb me dus voorgenomen enkele dagen niet te lopen.

Ik liep een goede winter als basis. M’n intervaltrainingen mochten er naar m’n norm zijn en ik liep alle duurtochten.
De marathon is kortbij en ik denk dat ik er goed aan doe even (weliswaar noodgedwongen) niet te lopen.
Het verschil zal hier wel niet meer gemaakt worden (denk ik).

Ik wil vooral pijnloos naar Dusseldorf kunnen trekken wat ook goed zal zijn voor de moraal.

21:19 Gepost door Frank in Algemeen | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

14-04-07

Marathons..

Morgen wordt de Fortis Marathon van Rotterdam alsook de Marathon de Paris gelopen.

Veel collega-bloggers staan morgen aan de start om op een van die wedstrijden eindelijk hun ding te mogen doen.
En bij allen geld maar één simpele regel en deze luid als volgt: “De wedstrijd op de lange afstand uitlopen!”

Er zijn er bij die zullen proberen hun persoonlijke besttijd te verbeteren. Anderen staan voor de eerste keer aan de start en zullen alles moeten ondergaan.

Hoe goed men ook getraind heeft, een marathon is een rare wedstrijd. Men heeft er allen zolang naar toegeleefd! Bij sommigen heeft het zweet, bloed en tranen teweeg gebracht. Er raakten er gekwetst en praatten zelfs over opgeven.

Maar wat altijd terug kwam bij het lezen van de diverse blogs is de passie, de passie voor het lopen, de passie voor de marathon…

Ik wil iedere blogger die straks start veel sterkte toewensen.
Geniet van jullie wedstrijd en ik wens jullie allen een goede afloop toe! Verder kijk ik er naar uit om jullie verslagen te lezen…

Tot blogs….

11-04-07

Trainen op het gevoel..

kuitenIk sukkel al een poosje (lees enkele weken) met overbelasting aan m’n kuiten. Dit zal natuurlijk het gevolg zijn van de vele km, maar men moet toch trainen hé? Zeker naar een marathon toe.


Al moet ik eerlijk bekennen: “Ik sla al eens een training over.”
Maar het is van MOETEN, de pijn is constant aanwezig! Ik sla niet zozeer de duurtochten maar eerder een intervaltraining eens over.

Ik heb de meeste pijn bij het afzetten, dus is een intervaltraining op dit moment zeker niet aangewezen. Ook de kinesist die de kuiten behandeld is van oordeel dat enkel rusten soelaas zal brengen en van enkele massages mag men ook geen wonderen verwachten hé?

We zijn 4 weken verwijderd van de marathon en het zal een periode zijn waar er getraind zal moeten worden op het gevoel.

Ideaal is anders..

21:01 Gepost door Frank in Algemeen | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

01-04-07

Maand afsluiten met een wedstrijd..

Met 288 gelopen km sluit ik de maand maart af. Heel waarschijnlijk is dit voor ook een persoonlijk record (als je van een record kunt praten), in het verleden liep ik nooit meer.

Deze morgen liep ik samen met Christophe langs de Leie 10 km. Dit was eerder op het “gemak”, echt vlot liep het niet. En eerlijk, met een dergelijk gevoel keek ik tegen op, wat later op de dag nog komen moest.

Ik zou echter m’n eerste (in tegenstelling tot vele andere bloggers die al een rijtje vol hebben) wedstrijd (Brigandsloop) van 2007 lopen.

Brigandloop2
Met 32 RTLers verschenen we aan de start voor de 12.8 km te Ingelmunster.
Ik startte kalm en kwam al na enkele km goed op dreef . Ik bleef op dit elan doorgaan en ik heb niet het gevoel gehad van enig teken van verzwakking. Ik liep over de finish in een tijd van 1u05’55” wat goed is voor een gemiddelde van 11.65 km/u.

Een tijd waar ik best content mee ben..

00:16 Gepost door Frank in Algemeen | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |