19-07-07

Coach Paul!

Eén dag na het verschijnen van het artikel over Oscar Pistorius in Het Laatste Nieuws schreef Paul Van Den Bosch dit stukje op zijn blog :

"Er woedt een controverse rond Zuid-Afrikaanse atleet Oscar Pistorius, de snelste 400 meter loper zonder benen ter wereld. Op twee beenprothesen lukte het hem al eens één ronde vol te maken in 46 sec, gisteren liet hij in Rome 46.9 sec optekenen. Op dit ogenblik zijn weinig (valide) Belgische toppers in staat om veel beter te doen dan Oscars’ toptijd. Ondanks overheidssteun en het volledige gebruik van lijf en leden. Of de prothesen enig voordeel zouden opleveren doet hier niet echt ter zake. Evenmin als het feit of hij al dan niet ooit nog een halve seconden sneller zal kunnen lopen. Waar het bij mij echt om gaat is de onwaarschijnlijke weg die Pistorius afgelegd, van het moment dat zijn ouders beslisten dat mocht worden overgegaan tot amputatie van de onderbenen van hun elf maanden oude zoon tot het moment dat hij zich aanbood in de plaatselijke atletiekclub om zich te meten met zijn valide leeftijdsgenoten. Waar het om gaat is zijn strijd om aanvaarding in en door de valide wereld, om dat onverzettelijke doorzettingsvermogen dat ik onder andere ook nog merk bij Marc Herremans en mis bij te veel andere sporters. Ik hoop dat de (inter)nationale sportpers aandacht zal blijven geven aan atleten als Oscar Pistorius, niet als een curiosum, maar als een volwaardige atleet die een voorbeeld is voor de vele would be vedetten die nog niet aan de (kunst)enkels komen van Oscar, Marc en co."

Ik kende Paul Van Den Bosch al van vroeger, als trainer van Sven Nys, Luc Van Lierde, Marc Herremans maar traint nu sinds kort ook Mario Aerts.

Met zijn scherpe pen en zijn eigen kijk op de sportwereld waarin hij niets onbesproken laat. Hij blijft me iedere keer verbazen en wat hij schrijft is steeds boeiend om lezen. 
Met andere woorden: “Achter de schermen”!

Zeker een aanrader…

22:18 Gepost door Frank in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) | Tags: paul van den bosch |  Facebook |

Commentaren

Dag Frank,
ik zie dat je de schrijfmicrobe weer te pakken hebt, na Dusseldorf keek ik niet veel meer naar uw blog omdat er niets bijkwam. Ik vind het plezant om op de blogs te lezen wat de rtl-ers meemaken of bezighoud buiten de clubtrainingen(ook de blog van Christophe leest vlot).
Groeten,
Peter

Gepost door: peter cauwelier | 20-07-07

De commentaren zijn gesloten.