02-09-07

Pijn!

Deze namiddag ben ik met Rik gaan mountainbiken. Hij had hier op m’n blog gelezen dat ik de Sjouwersroute al had gereden en hij stelde voor om deze samen af te rijden. Iets waar ik natuurlijk geen bezwaar tegen had. Rik is namelijk een oude jeugdvriend en onze interesses kruisten menigmaal elkaars wegen. Zo zaten we jaren terug samen ik de gewestploeg (gewest Widder) van de Chiro, we ontfermden ons over jeugdhuis VZW Skutje, en ook op Humorologie zijn we (tot op heden) nog samen actief.

Nu lag het parcours en toch wat anders uit dan de vorige keer. Na de hevige regenval van de voorbije dagen lag het bij momenten zeer smerig. Ditmaal was het hier en daar stampen en stoempen. Maar is dit niet eigen aan het mountainenbiken?

Bij een afdaling op een off-roudstuk van kiezelstukjes ben ik hard tegen de grond geslagen. Het stuur van de fiets bleef haperen in wat wild gras, hief de voorkant van de fiets op en sloeg ik met een kwak tegen de grond. Gevolg is dat mijn linker zijkant gehavend is. Geschaafd op 3 plaatsten en pijn ter hoogte van het bekken. Toch hebben we onze tocht verder gezet. Aan het Leienhof te Lauwe waar we sowieso passeerden namen we een korte pauze en pas in het toilet zag ik dat de koersbroek die ik aan had gescheurd en bebloed was. Aan die plaats ter hoogte van het bekken kreeg ik tijdens het fietsen ook meer last.
We vervolgden onze weg en na 2u53’32” of 48,31 km later kwamen we vanwaar we startten. Riks bobijntje was af en ik was tevreden er te zijn. Het was bij momenten even op de tanden bijten maar toch een leuke namiddag sporten.

Normaal zou ik morgen gaan lopen met wat RTLers naar de Gavers, maar ik zal mijn wekker maar niet zetten. Lopen zal er morgen zeker en vast niet inzitten!

23:14 Gepost door Frank in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.