30-09-07

Schoenen & andere tools...

Ik had al enkele weken na het lopen wat lichte kniepijn. Mijn huidige loopschoenen waren na 1138 km aan vervanging toe. Ze hadden hun dienst meer dan ooit bewezen. Ik was er tevreden over. Dus waarom zou veranderen van merk.

ADI1510Ik blijf trouw aan ADIDAS! Ik koos terug voor de Adistar Control. Deze zijn al geëvolueerd tot de Adistar Control 4. Ik ging deze schoenen terug kopen in het Runners Service Lab in Gent.

Ze zijn er zeer professioneel en dringen zich in geen geval op. Ik liet eerder al eens een footscan nemen en op basis daarvan corrigeert men er de zolen.
Het RSLab is zeker een aanrader voor iemand die sukkelt met kwetsuren evenals iemand die aan vervanging toe is van zijn loopschoenen. Deze werden deze morgen op training met RTL ingelopen, ik liep er het parcours van de 10 km.

Over de werking van de footpot van de Polar RS200sd ben ik niet echt tevreden, wegens niet nauwkeurig. Daarom ben ik eens naar Decathlon geweest om er de Keymaze 300 te bekijken. Maar deze was echter niet meer voorradig. Volgens de verkoper, verkopen ze zeer goed en kunnen ze de vraag niet bijhouden. Ik zocht hier op het internet enkele previews omtrent dit GPS toestel, doch ik kon er nog geen enkele vinden. We blijven zoeken..

20:54 Gepost door Frank in Algemeen | Permalink | Commentaren (3) | Tags: keymaze 300, adistar control 4, rslab |  Facebook |

22-09-07

Raar gevoel...

Het is een tijdje geleden dat ik hier nog iets postte. Maar ik blijf echter wel lopen. De goesting is er terug na toch 2 (mei & juni) kalme maanden. Een periode waar ik sukkelde met wat kleine kwaaltjes.

Op zondag en donderdag lopen we in clubverband. De dinsdag ga ik intervallen op het Sportcentrum Vauban te Menen en op zaterdag probeer ik een duurloop van om en bij de 15 km in de benen te hebben.

Op bestuursvlak zitten we ook niet stil. We hebben de komende maanden het een en het ander in petto. Zo is er op 13 oktober onze fuif en moeten bij gebrek aan een geschikte locatie in Lauwe uitwijken naar Wevelgem. Het is misschien eens een gelegenheid om bloggers te ontmoeten in een ‘andere’ gedaante, eens niet tijdens een of andere wedstrijd.


Ik ben tijdens dit schrijven hier ook wat andere blogs aan het lezen. En lees nu dat Freddy Vanhoucke van Joggingclub Wevelgem en medeorganisator van de Leiemarathon, overleden is. Het doet ‘raar’ dit te lezen! Ik wist dat Freddy verleden week zwaar ten val is gekomen. Maar dit…

Onze wegen kruisten elkaar eens ergens tussen Marke & Kortrijk. Ik moest naar Lauwe, Freddy moest naar zijn Wevelgem. Hij vertelde honderduit over zijn hartproblemen en over zijn vele marathons. Gaf me raad naar de marathon waarvoor ik aan het trainen was en voor ik het wist scheidden onze wegen.

Ik wil mijn medeleven betuigen naar zijn familie toe en zijn talrijke (loop)vrienden.


Tot later...

22:17 Gepost door Frank in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

02-09-07

KBC-torenrun...

060824_060824_antwerpen_boerentorenOp zondag 7 oktober wordt terug de KBC-torenrun gelopen. Deze wolkenkrabberrun vindt voor de 2de keer plaats en er mogen om organisatorische en veiligheidsredenen 'slechts' 600 personen deelnemen. In een mum van tijd was dit aantal deelnemers bereikt en ook ik was niet bij de gelukkigen. Wel kon je, je naam opgeven in een wachtlijst, mochten er personen zijn die afhaken. Wat ik trouwens ook deed!

Deze week kreeg ik bericht dat er wat plaatsten zijn vrijgekomen en ik alsnog opgevist wordt om me officieel in te schrijven. 600 sportievelingen proberen die dag als snelste de 479 trappen (26 verdiepingen) van de KBC-Toren te beklimmen. De deelnemers aan deze wolkenkrabberrun starten op het podium op de Groenplaats en beginnen na een aanloop van ongeveer 300 meter aan het echte werk. Dit is weer iets om naar uit te kijken. Echt iets voor de fun!

23:15 Gepost door Frank in Algemeen | Permalink | Commentaren (2) | Tags: kbc, q music |  Facebook |

Pijn!

Deze namiddag ben ik met Rik gaan mountainbiken. Hij had hier op m’n blog gelezen dat ik de Sjouwersroute al had gereden en hij stelde voor om deze samen af te rijden. Iets waar ik natuurlijk geen bezwaar tegen had. Rik is namelijk een oude jeugdvriend en onze interesses kruisten menigmaal elkaars wegen. Zo zaten we jaren terug samen ik de gewestploeg (gewest Widder) van de Chiro, we ontfermden ons over jeugdhuis VZW Skutje, en ook op Humorologie zijn we (tot op heden) nog samen actief.

Nu lag het parcours en toch wat anders uit dan de vorige keer. Na de hevige regenval van de voorbije dagen lag het bij momenten zeer smerig. Ditmaal was het hier en daar stampen en stoempen. Maar is dit niet eigen aan het mountainenbiken?

Bij een afdaling op een off-roudstuk van kiezelstukjes ben ik hard tegen de grond geslagen. Het stuur van de fiets bleef haperen in wat wild gras, hief de voorkant van de fiets op en sloeg ik met een kwak tegen de grond. Gevolg is dat mijn linker zijkant gehavend is. Geschaafd op 3 plaatsten en pijn ter hoogte van het bekken. Toch hebben we onze tocht verder gezet. Aan het Leienhof te Lauwe waar we sowieso passeerden namen we een korte pauze en pas in het toilet zag ik dat de koersbroek die ik aan had gescheurd en bebloed was. Aan die plaats ter hoogte van het bekken kreeg ik tijdens het fietsen ook meer last.
We vervolgden onze weg en na 2u53’32” of 48,31 km later kwamen we vanwaar we startten. Riks bobijntje was af en ik was tevreden er te zijn. Het was bij momenten even op de tanden bijten maar toch een leuke namiddag sporten.

Normaal zou ik morgen gaan lopen met wat RTLers naar de Gavers, maar ik zal mijn wekker maar niet zetten. Lopen zal er morgen zeker en vast niet inzitten!

23:14 Gepost door Frank in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Aan zee...

zeebrugge-strand-webVandaag was er een uitstap met gans het gezin. Daar waren we eigenlijk wel eens toe. Ik geniet al 2 weken van de vakantie en Isabel moet nu nog 1 week werken. We zijn dus nog niet "samen" thuis geweest.

Al moet ik er wel bij vermelden dat ik vandaag heel graag in Antwerpen vertoefde. Er was er namelijk de Antwerp Ironman 70.3! Johan & Christophe, 2 RTLers kwamen er aan de start en het spreekt vanzelf dat ik er graag als supporter bij was geweest, maar de andere huisgenoten beslisten er eens anders over. En ergens kan ik hen geen ongelijk geven, er staat hier ten huize toch heel wat in functie van de loopclub. Na de training in Lauwe waar ik samen met Lies een 10 km liep vertokken we richting zee. We kozen voor het strand van Zeebrugge.

Terwijl Julie, Chloé & Isabel zich amuseerden in het water, hield ik me tijdens het zonnekloppen bezig met het lezen. Ik had oortjes in en luisterde tevens naar de radio. Op Sporza radio was er op dat moment de verslaggeving van de triatlon en van de F1 die op het zelfde moment gereden werd. Sporten die ik op een passieve manier weliswaar tracht te volgen. En het feit dat het eindverslag van de triatlon gegeven werd door Paul Van Den Bosch maakte het zeker de moeite waard om te luisteren.

De dag eindigde nog met een drankje en een hapje en bij het posten van dit bericht wist ik nog niet hoe Johan & Christophe het er vanaf gebracht hadden. Ik ben benieuwd…

23:11 Gepost door Frank in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Donderdag = loopdag...

Zoals elke donderdag het geval is ga ik lopen met de club. Aan het aantal lopers kon je zien dat we in de vakantieperiode vertoeven. Ik heb wel niet geteld met hoeveel we precies waren, doch waren er gisteren merkelijk minder aanwezigen dan op een normale doorweekse training. Zelfs in de vakantieperiode wordt er verder training geven. Er is altijd wel iemand die een doel voor ogen heeft. Ook wordt er getraind naar de Leiemarathon toe die in september gelopen wordt. Met andere woorden: “Er zijn altijd wel clubleden die lopen, op welke dag dan ook.”

Zelf had ik pijn aan mijn kont wat een gevolg bleek te zijn van de mountainbiketocht de dag ervoor. Wat wil je als je maar nu en dan eens op een jaar stevig doorfietst.

Gelukkig waren de benen beter. Ik koos voor het parcours van de 10 km. Dit samen met An, Guido, Stefaan, Lieven, Jan & Johnny. Een groepje van 7 man & 1 vrouw bracht natuurlijk heel wat leute en gezever met zich mee. Al kon An wel degelijk haar mannetje staan, hoor!

Gelukkig lag het tempo niet echt hoog en kon ik gemakkelijk gelijke tred houden met de anderen. We deden over het parcours om en bij de 58’. Ik moet er wel eerlijkheidshalve bij vermelden dat sommigen uit het groepje al een toer voorliepen. Ik echter niet!

22:59 Gepost door Frank in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De Sjouwersmountainbikeroute...

mountainbikerouteSinds april staat er op zo een 100 m vanwaar ik woon nieuwe bewegwijzering. Een rood driehoekje op wieltjes. Ik kende die soort van wegwijzers daar ik enkele jaren terug met Patrick heel wat mountainbikeroutes hier in de streek gereden heb. Maar een parcours zo dicht bij huis, deze zou en moest ik eens afrijden! De vraag was enkel wanneer? Gisteren kwam het er dan van. Ik haalde mijn fiets van de haak, vulde de banden bij met de nodige hoeveelheid lucht, trok mijn wieleroutfit aan en weg was ik. De Sjouwersmountainbikeroute is een stevige route waar sportieve bikers hun hart kunnenophalen. Via de kleine, soms verborgen, moutainbikepaadjes van Aalbeke, Lauwe, Marke en Rekkem ontdek je de streek van de sjouwers, de seizoensarbeiders. In de verte zie je ook het monument 'De Sjouwer'. Het werd opgericht langs de E17 ter ere van de vele Vlamingen die in de jaren 1930 tot 1960 het zware seizoenswerk gingen uitvoeren in 'Nord Pas de Calais'. De route brengt je van het laagst gelegen punt in de regio, het jaagpad langs de Leie, via het Kraaiveld naar de top van de Smokkelpot. De beste mountainbikepaden brengen je tot bij en in het Preshoekbos. De route flirt met de Franse grens en brengt je langsheen de Murisson, den Dronkaard, Triloy, de Potijzer, de Marionettenberg, Arme Leute, de Bramier...

Ik was zeer aangenaam verrast van het parcours en de veelzijdigheid van ondergrond dat ons onder de wielen geschoven wordt. De off-roudstukken variëren van gras, aardewegjes, houtschorswegjes en kiezelstukjes. Alles lag droog en was heel goed berijdbaar, maar als het eens geregend zal hebben (of deze winter) zal dit toch wel lekker vettig (kleigrond hé) liggen.

Dus echt veel afwisseling vind je hier. Ik startte aan het Lievenbouwensplein te Marke en eindigde terug daar waar ik woon. Zo heb ik een kleine lus niet gefietst de teller gaf 39, 66 km aan, ik deed er 2u07’57” over. Normaal is het parcours over de gehele lengte een 45,1 km. Dit is een mooi parcours niet echt van het zware kaliber maar zeer prettig om fietsen. Zeker een aanrader.

22:58 Gepost door Frank in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |