07-10-07

Race tegen de tijd...

qkbc3

 

 

Het was een leuke namiddag vertoeven op de Groenplaats te Antwerpen. Daarbij werd een kleine race tegen de tijd gehouden. Om 14u00’00” precies moest ik vanop het startplatform van Q-music starten. Een aanloop van 300 meter tussen de Groenplaats en de KBC-Toren moest overbrugd worden, om daarna de ‘Boerentoren’ aan te vatten. Met zijn 429 trappen, verdeeld over 26 verdiepingen was dit niet echt een sinecure.

Ik liep de 300 m in 1’07” wat goed is voor een gemiddelde van 15,9 km/u. Een te hoge snelheid bleek achteraf. Eenmaal op de trappen kon ik tot verdieping 16 een mooi tempo aanhouden. Vanaf daar moest ik wat vaart verminderen, daar werd ik ook ingehaald door een loper die 30” na mij vertrokken was. Vanaf dan begon ik de trappen te tellen en keek niet meer naar de bordjes die het verdiep aangaven. Ook de benen begonnen wat te verzuren. Ik liep dan op karakter, meer was het niet. Eenmaal aangekomen op de panoramaverdieping was ook dit evenement ten einde, iets wat slechts om en bij de 6’00” duurde. De 479 trappen liep ik op in een tijd van 4’48” en overbrugde zo 19,980 m/min. Op de bovenste verdieping was het uitblazen en de meeste (ook ik) zochten de grond op en lagen languit.

QKBC-Torenrun

We konden nog wat genieten van het prachtige uitzicht op de stad Antwerpen en werden onder begeleiding met de lift terug naar het gelijkvloers van de toren gebracht. Het was een tof gebeuren en de organisatie mocht er zeker wezen!

 

Op de site van towwerrunning zag ik dat er ook dit weekend een gelopen werd in Los Angeles, namelijk de Los Angeles US Bank Tower. Die gaat over 75 verdiepingen en tellen 1500 treden.

 

Ik ben alvast blij met deze van hier en we zijn alweer een ‘ervaring’ rijker.

23:17 Gepost door Frank in Algemeen | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

Commentaren

run het is en blijft een aanslag op de gewrichten !

Gepost door: kj | 08-10-07

Toren run Volgend jaar zelf toch eens meedoen met die toren run, lijkt toch zwaarder dan gedacht!

Gepost door: johan | 08-10-07

De commentaren zijn gesloten.