16-11-07

Ploegsteert...

Met 36 lopers waren we vanuit Lauwe afgezakt om er de Course du Souvenir te lopen. 9 RTLers liepen er de 8 km terwijl de overige 27 de halve marathon probeerden.

Als men spreekt over Ploegsteert, associeert men deze gemakkelijk met de 21,09 km, het gros van de lopers koos bij ons toch voor de lange afstand en dit terwijl de 8 km op het programma stond als RTL challengewedstrijd.

An, Suzy, Els, Lieven, Ronald & Gerard stonden voor het eerst aan de start van een wedstrijd van dergelijk grote afstand. Anderen konden wat teren op hun ervaring.

Tot een half uur voor de start van de halve marathon viel de regen nog met bakken naar beneden. Dus was het zolang mogelijk schuilen eer we ons bij de deelnemers begaven. Het was er ook koud en de wind zou over gans het parcours hier en daar toch parten spelen.

Kathleen wilde over die afstand een goede tijd neerzetten en zo haar persoonlijke besttijd onder de 2u00’00” brengen. Dit was gezien het ‘slechte’ weer geen sinecure. Ook rekening houdende dat dit alles behalve een vlak parcours was. Ik had voorgesteld om tempo te maken, eens te fungeren als haas.

IMG_0133 IMG_0156

 

 

 

 

 

Een leuk hulpmiddeltje was natuurlijk hierbij de Carmin Forrerunner, zo kon ik onder andere constant de snelheid alsook de gemiddelde snelheid aflezen, 2 waarden die toen op het moment het belangrijkste waren.

Cours de Souvenir3

Enkel aan km 14 - 15 had Kathleen het wat moeilijk en moest ik het tempo wat milderen. Juist op het moment dat we uit het bos kwamen en het wat hellend werd. Maar eenmaal over dat dipje heen kon ik samen met haar terug de snelheid halen die we moesten halen.

Na het geven van wat peptalk in de laatste km finishten we mooi onder de beoogde 2u00'00".

Dit was zonder meer een mooie prestatie van Kathleen, onder toch geen te ideale omstandigheden!

19:08 Gepost door Frank in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.