16-11-07

Ploegsteert...

Met 36 lopers waren we vanuit Lauwe afgezakt om er de Course du Souvenir te lopen. 9 RTLers liepen er de 8 km terwijl de overige 27 de halve marathon probeerden.

Als men spreekt over Ploegsteert, associeert men deze gemakkelijk met de 21,09 km, het gros van de lopers koos bij ons toch voor de lange afstand en dit terwijl de 8 km op het programma stond als RTL challengewedstrijd.

An, Suzy, Els, Lieven, Ronald & Gerard stonden voor het eerst aan de start van een wedstrijd van dergelijk grote afstand. Anderen konden wat teren op hun ervaring.

Tot een half uur voor de start van de halve marathon viel de regen nog met bakken naar beneden. Dus was het zolang mogelijk schuilen eer we ons bij de deelnemers begaven. Het was er ook koud en de wind zou over gans het parcours hier en daar toch parten spelen.

Kathleen wilde over die afstand een goede tijd neerzetten en zo haar persoonlijke besttijd onder de 2u00’00” brengen. Dit was gezien het ‘slechte’ weer geen sinecure. Ook rekening houdende dat dit alles behalve een vlak parcours was. Ik had voorgesteld om tempo te maken, eens te fungeren als haas.

IMG_0133 IMG_0156

 

 

 

 

 

Een leuk hulpmiddeltje was natuurlijk hierbij de Carmin Forrerunner, zo kon ik onder andere constant de snelheid alsook de gemiddelde snelheid aflezen, 2 waarden die toen op het moment het belangrijkste waren.

Cours de Souvenir3

Enkel aan km 14 - 15 had Kathleen het wat moeilijk en moest ik het tempo wat milderen. Juist op het moment dat we uit het bos kwamen en het wat hellend werd. Maar eenmaal over dat dipje heen kon ik samen met haar terug de snelheid halen die we moesten halen.

Na het geven van wat peptalk in de laatste km finishten we mooi onder de beoogde 2u00'00".

Dit was zonder meer een mooie prestatie van Kathleen, onder toch geen te ideale omstandigheden!

19:08 Gepost door Frank in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

05-11-07

Stem op Running Team Lauwe!

RTLloopclinic

Running Team Lauwe werd opgericht in december 2003. Ondertussen telt onze ledenlijst ruim 250 lopers.
De club bestaat vooral uit recreatieve lopers die iedere donderdagavond om 19u30 en iedere zondagmorgen 9u00 goedgeluimd enkele kilometers komen afmalen. Gemiddeld zijn we per training met zo'n 100-al lopers.
We hebben een toertje van 4km, ééntje van 8 en ééntje van 10km. Voor elk wat wils dus. We werken met
baankapiteins die het tempo wat regelen, zodat er zo veel mogelijk in groep kan worden gelopen.

Per jaar organiseren we 2 start2runs, waar iedere keer zo'n 20 à 30 nieuwe lopers op afkomen.
Het is verbazingwekkend om zien hoe sommige lopers doorgroeien van een heel pover conditieniveau tot
marathonlopers. www.runningteamlauwe.be  

We organiseren ook een loopwedstrijd, de Leie-Corrida. Op onze derde editie kwamen maar liefst 555 lopers aan de start. www.leie-corrida.be  

Uiteraard zouden we graag met onze groep zo'n Loopclinic winnen. Misschien is onze vereniging wel te groot, maar we zouden met een lotingsysteem werken waar 30 lopers zouden uit worden geselecteerd.

Of we zouden dit ook kunnen voorbehouden aan onze cursisten die momenteel de Start2run volgen.

Vooral info naar looptechniek, voeding, training, schoenen is bij deze mensen van harte welkom.

Dus surf naar de loopclinic en stem!!

Met sportieve groeten,
Running Team Lauwe

20:06 Gepost door Frank in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) | Tags: loopclinic |  Facebook |