01-12-07

Jogging de la St Nicolas..

Toen we een tijdje terug een toer aan het lopen waren met RTL kwamen we aan een splitsing lopers tegen van een club ergens net over de taalgrens. Ze waren van Herseaux dichtbij Moeskroen. Luc Waerenburgh stelde zich voor en wist al gauw te vertellen dat ze de MouscronMarathonMen waren. Deze joggingclub is in 1984 geboren met enkele vrienden met als doel, de Marathon van New York te lopen. Dit is een ‘Franco Belge’ club van 40 tal lopers maar is nu meer geëvolueerd tot een klassieke club met mensen die lopen voor gezondheid. Ook vertelde Luc dat ze verantwoordelijk zijn voor het inrichten van 2 wedstrijden te Herseaux. Dit onder de challange van Acrho.

Toen ik op ons forum las dat er enkele er gingen lopen had ik ook zin om eens daar een wedstrijd mee te lopen. Onze ontmoeting van toen in gedachte.

Kathleen, Yvonnick, Serge, FrancisRegi waren de andere RTLers die er de club vertegenwoordigen. We liepen de 10,4 km op een looiend parcours.

Niet tegenstaande er veel wind was liep ik de eerste km in 4’45”, meegezogen met de kop van de wedstrijd. Dit terwijl ik normaal het liefst hou van een traag begin. Er waren veel stukken op parcours bij waar de wind pal tegen blies. Het grootste deel van het parcours vertoefde te velde, je kon de sliert lopers voor en na je lang in het vizier houden. 59’20” na start arriveerde ik terug aan het voetballplein Rue de Lassus. Van de 493 die er de wedstrijd uitliepen was er veel Nederlands te horen aan de aankomst. Er zijn blijkbaar veel Vlamingen die er in Wallonië komen lopen. En onze politici maar blijvend palaveren.

23:39 Gepost door Frank in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.