01-03-08

Run4Eric..

Loopclub Running Team Lauwe organiseert op 4 en 5 april een benefiet voor een van de leden, Eric De Meyer (51). Hij werd ruim een jaar geleden verlamd na een arbeidsongeval. “We willen een ligfiets kopen voor Eric, en hem financieel helpen bij het verbouwen van zijn woning.”

Eind 2006 reed een heftruck tegen de hoogtewerker waarop Eric aan het werk was. Hij viel naar beneden, kwam slecht neer en is sindsdien verlamd aan de onderste ledematen. “Het is echt bewonderenswaardig hoe Eric met zijn situatie is omgegaan”, vertellen de leden van het bestuur. “Hij heeft keihard aan zijn revalidatie gewerkt, en hij heeft na zes maanden alweer deelgenomen aan onze jaarlijkse Leie Corrida, dit keer vanuit zijn rolstoel.”
Eric kan de groep lopers echter niet bijhouden in zijn rolstoel, en de groep organiseert daarom een benefiet om een ligfiets te kunnen kopen voor hem. “Op die manier kan hij weer met ons samen trainen.”

Op vrijdag 4 april, om 19u ’s avonds, vertrekken vier teams van acht lopers uit vier verschillende loopclubs vanuit Rotterdam naar Lauwe: Running Team Lauwe, Running Team Kortrijk, Gavertrimmers Harelbeke en Joggingclub Wevelgem. Die afstand bedraagt 245 kilometer. Elke groep van vier lopers legt tien kilometer af, om daarna afgewisseld te worden door vier anderen. Elke loper legt zo drie keer tien kilometer af. 24 uur later zouden de vier teams Lauwe moeten bereiken. “Het is een echte uitdaging om zo’n afstand af te leggen in 24 uur. Bovendien kunnen de lopers niet veel slapen, wat het allemaal nog extra lastig maakt.” Ook Erics dochter Evelien (26) maakt deel uit van deze lopers. De lopers worden gesponsord, wat al de eerste centen in het laatje brengt voor Run4Eric.

Diezelfde 24 uur kunnen liefhebbers in de Gemeentelijke Basisschool tegen betaling een half uurtje lopen of wandelen op één van de twee loopbanden, die worden ingelopen door de twee andere kinderen van Eric, Joachim (16) en Severine (23). Er zullen rechtstreeks beelden getoond worden van de lopers die van Rotterdam op weg zijn naar Lauwe. Vrijdagavond staat een streekbierenavond met de foute top honderd op het programma.’s Nachts wordt onder meer de film over Marc Herremans afgespeeld. ’s Morgens kan iedereen ontbijten. Verder is er nog een aperitiefconcert met ‘de low budget Coverband”, een koffietafel met gebak, een avondmaal met biefstuk friet, een optreden van de Ad Hoc Band enz. Er is ook voortdurend kinderanimatie ter plaatse. “Het is immers de bedoeling dat iedereen naar het benefiet kan afzakken.”

Weekendkrant: Het Laatste Nieuws 1- 2 maart
Joyce Mesdag

18:21 Gepost door Frank in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.