13-08-08

Lang geleden...

Het is alweer een eeuwigheid geleden dat ik hier nog eens iets plaatste. 2008 is tot nog toe zeker geen kalm jaar geweest, integendeel.

Vooreerst hadden we de Run4Eric.

 

Run4EicOnze benefiet waar we een slordige € 16527,4 ophaalden. Een mooi bedrag dat we verkregen met de hulp van de vele sympathisanten, van mensen waar hart nog op de juiste zit. Dit bedrag overhandigden we met veel plezier aan Eric en sinds kort is Eric trotse bezitter van een aan hem aangepaste handbike.

Ook de Leie-Corrida mocht dit jaar als geslaagd worden beschouwd. Organisatorisch zat het goed in elkaar. Enkel de kids-run kende een mindere opkomst.Dit gaan voor de volgende editie verder moeten evalueren en zien wat het brengt.

IMG_2796Zelf liep ik in mei de Marathon van Düsseldorf. Ik liep er een mooie wedstrijd en eindigde met een besttijd op die afstand van 4u12’34”. Toch ruim 5’05” sneller dan precies een jaar voorheen. Ik kan terugkijken op een mooi trainingsschema dat ik toch voor een 90% heb kunnen volgen. Enkel op dinsdag trainde ik voor die wedstrijd meestal op de loopband. Als je in het voorjaar de vele trainingen moet afwerken, verkies je (Ik toch!) eens te kunnen lopen zonder met het weer geconfronteerd te worden. De “gebruikelijke” intervaltrainingen op de piste op dinsdag ruilde ik dus in voor trainingen indoor.

Een week na de marathon liep ik Kortrijk loopt. De 11 km “louter” uitlopen was het doel, niets meer, samen met Johan & Mark. We haalden op een toch looiend parcours een gemiddelde van 10,79 km/u en kwamen mooi binnen in 1u01’12”.

Samen met Johan liep ik ook eind mei Dwars door de Zilten. Dit is een parcours van 3,5 km dat 4 maal moet afgelegd worden. Op dit parcours heb je weinig bescherming van huizen of dergelijke. Daar je meestal te velde loopt speelde de wind hier en daar toch parten. Ik liep die wedstrijd “makkelijk” uit in 1u14’52”, wat toch een mooi gemiddelde is van 11,22 km/u.

De Gavertrimmers uit Harelbeke zijn zowat de bevriende loopclub uit de streek. Op 4 juli trokken we met een groot deel van het bestuur van RTL met graagte richting Harelbeke om er de Vlerkejogging te lopen. Dit is een leuke wedstrijd met een parcours dat quasi volledig door de Gavers loopt. Daar liep ik de 11 km in 57’04”, dit is een gemiddelde van 11,57 km/u. Als loopclub is het een ware luxe om zo dicht bij een natuurdomein te zijn gelegen, de diversiteit aan parcours leidt zich tot vele mogelijkheden naar trainingen toe, laat staan om er een mooie wedstrijd te organiseren.

Dus zowel op organisatorisch vlak als op sportief vlak heb ik zeker niet stil gezeten al brengt de vakantieperiode nu een beetje soelaas. De batterijen kunnen teug wat opgeladen worden en moeten we er straks beroepshalve ook terug tegenaan.

Tot een volgende, 

00:57 Gepost door Frank in Algemeen | Permalink | Commentaren (2) | Tags: marathon, benefiet, running team lauwe |  Facebook |

Commentaren

amai, je hebt duidelijk niet stilgezeten! proficiat met je prestatie op de marathon in Dusseldorf en met jullie zeer geslaagde benefiet voor Eric!

Gepost door: Ruthje | 14-08-08

Je hebt inderdaad niet stilgezeten de laatste tijd. Knap werk.

Gepost door: philippe | 14-08-08

De commentaren zijn gesloten.