24-08-08

Zondagtraining...

Vandaag was er met RTL een activiteit geplend, doch door familiale omstandigheden kon ik er niet de ganse dag bijzijn. Wat, waar en hoe het gebeuren zou plaatsvinden moest een verassing blijven, het FamilyFunDay-team slaagde in zijn opzet, ik moet de inhoud ervan schuldig blijven.

Zelf besloot ik om deze voormiddag toch naar de "villa" te trekken om er een toer te lopen. Ik was er niet alleen, anderen die er ook niet konden of wilden bijzijn kwamen naar de training. Zoals gewoonlijk liep ik de grootste afstand en moest tempo houden van 10 km/u. Dit is met een Garmin 305 geen enkel probleem om aan een beoogde snelheid te lopen. Christophe zou een groepje op sleeptouw nemen van 11 a 12 km/u.

Groetjes..

20:31 Gepost door Frank in Algemeen | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

20-08-08

Einde vakantie...

Zondag op training kon je zien dat de vakantieperiode voor velen erop zat. Het feit dat het aantal aanwezigen op de geleide trainingen terug steeg.

Sommigen zijn mooi zongebruind, anderen zijn dan wat voller aan het buikje. Zelf ben ik ook wel een kilootje zwaarder, wel zullen we over: "het bruin zijn" zwijgen! Wie me persoonlijk kent zal al wel gezien hebben dat er geen bruinen aan is.

Daar het voor velen een tijdje geleden was dat ze nog es liepen, besloten we om het parcours van de Leie-Corrida te lopen. Deze is redelijk vlak en telt vanaf de "villa" ongeveer 7,6 km.

M'n gemiddelde snelheid lag algauw meer dan  1km/u hoger dan de dag ervoor, al had ik wel stramme spieren, wat toch normaal was.

Dinsdag trok ik naar de piste te Marke en ook daar was het al RTL dat de klok sloeg. Er werd gelopen op alle soorten snelheden, je werd gepasseerd, je passeerde er. Er werd interval gelopen, er werd aan een vast tempo gelopen. Kortom over gans het domein heel wat bekenden die er hun ding deden

Zelf startte ik kalm aan een 9,2 km/u om stelselmatig wat te versnellen. Ik eindigde samen met Ann aan een 11,42 km/u. Wel werd de training onderbroken door een hevige regenbui, doch de meesten onder ons hervatten de training.

Dada,

21:51 Gepost door Frank in Algemeen | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

17-08-08

Daad bij het woord...

Na het vorige posten heb ik de daad bij het woord gevoegd. Deze namiddag liep ik samen met Lies & Mark een duurtocht. Het was van 19/4 geleden dat ik (toen in volle voorbereiding van de marathon) nog eens een afstand liep van tegen de 20 km. En ik moet zeggen: "Ik heb het gevoeld." Het liep voor geen meter!

We liepen vanaf de "villa" richting Leie en pikten daar in op de Guldenbergwandelroute. Deze route is gelegen op het grondgebied Wevelgem. Hier en daar moet men ook off road. Gelukkig kenden Lies & Mark ook hun moeilijke momenten, maar toch had ik het niet gemakkelijk om gelijke tred te houden.
Onze gemiddelde snelheid over de 18,33 km bedroeg 9,34 km/u, wat toch niet snel is.

2

 

Vanaf nu zal ik op zaterdag terug wat meer een duurtocht inlassen. Daarmee hoop ik mezelf wat meer te wapenen tegen langere afstanden, afstanden die op clubverband niet gelopen worden.

Bey bey,

01:07 Gepost door Frank in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) | Tags: duurtochten, afstanden |  Facebook |

16-08-08

Goede voornemens...

M’n verlofperiode zit er zo goed als op en de vooropgestelde goede voornemens zijn zoals het meestal zo is met voornemens niet ingelost. Ik zou van die vakantieperiode gebruik maken om vooral te lopen en te fietsen. Welgeteld 70,68 km liep ik in die 4 weken en dit in een periode waar ik een groot deel het “kot” vrij had daar de vakantieperiode niet volledig samen viel met die van Isabel, die in de gezondheidszorg te werk gesteld is. Ik moet ook eerlijk bekennen, de Ronde van Frankrijk en de Olympische Spelen hielden me vele momenten voor de tv.

Wel fietsten we een 4-tal keren een 50 km. Met de kaarten van fietsnetwerk kun je gemakkelijk en op voorhand je route uitstippelen en je rijdt tot de mooiste en

knooppuntenbordleiestreek

rustigste plekjes van de provincie. Daarvoor maken zij zoveel mogelijk gebruik van vrijliggende fietswegen zoals jaagpaden en oude spoorwegbeddingen.

Veel van die parcours zouden zich uitstekend lenen om er te lopen. Er zijn zelfs veel paden op een boogscheut vanwaar ik woon, waar ik geen weet van had. Dit biedt zeker perspectieven naar eventuele duurtrainingen toe.

Ook haalde ik nog eens de mountainbike van onder het stof en met enkele buren reden we de Sjouwersmountainbikeroute.

Misschien moet ik gauw terug een doel stellen en me terug gaan focussen naar een wedstrijd toe om zo ook de km’s wat op te drijven. Of is dit gewoon vakantie?

Zalig niets doen!

00:53 Gepost door Frank in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) | Tags: fietsen, route |  Facebook |

13-08-08

Lang geleden...

Het is alweer een eeuwigheid geleden dat ik hier nog eens iets plaatste. 2008 is tot nog toe zeker geen kalm jaar geweest, integendeel.

Vooreerst hadden we de Run4Eric.

 

Run4EicOnze benefiet waar we een slordige € 16527,4 ophaalden. Een mooi bedrag dat we verkregen met de hulp van de vele sympathisanten, van mensen waar hart nog op de juiste zit. Dit bedrag overhandigden we met veel plezier aan Eric en sinds kort is Eric trotse bezitter van een aan hem aangepaste handbike.

Ook de Leie-Corrida mocht dit jaar als geslaagd worden beschouwd. Organisatorisch zat het goed in elkaar. Enkel de kids-run kende een mindere opkomst.Dit gaan voor de volgende editie verder moeten evalueren en zien wat het brengt.

IMG_2796Zelf liep ik in mei de Marathon van Düsseldorf. Ik liep er een mooie wedstrijd en eindigde met een besttijd op die afstand van 4u12’34”. Toch ruim 5’05” sneller dan precies een jaar voorheen. Ik kan terugkijken op een mooi trainingsschema dat ik toch voor een 90% heb kunnen volgen. Enkel op dinsdag trainde ik voor die wedstrijd meestal op de loopband. Als je in het voorjaar de vele trainingen moet afwerken, verkies je (Ik toch!) eens te kunnen lopen zonder met het weer geconfronteerd te worden. De “gebruikelijke” intervaltrainingen op de piste op dinsdag ruilde ik dus in voor trainingen indoor.

Een week na de marathon liep ik Kortrijk loopt. De 11 km “louter” uitlopen was het doel, niets meer, samen met Johan & Mark. We haalden op een toch looiend parcours een gemiddelde van 10,79 km/u en kwamen mooi binnen in 1u01’12”.

Samen met Johan liep ik ook eind mei Dwars door de Zilten. Dit is een parcours van 3,5 km dat 4 maal moet afgelegd worden. Op dit parcours heb je weinig bescherming van huizen of dergelijke. Daar je meestal te velde loopt speelde de wind hier en daar toch parten. Ik liep die wedstrijd “makkelijk” uit in 1u14’52”, wat toch een mooi gemiddelde is van 11,22 km/u.

De Gavertrimmers uit Harelbeke zijn zowat de bevriende loopclub uit de streek. Op 4 juli trokken we met een groot deel van het bestuur van RTL met graagte richting Harelbeke om er de Vlerkejogging te lopen. Dit is een leuke wedstrijd met een parcours dat quasi volledig door de Gavers loopt. Daar liep ik de 11 km in 57’04”, dit is een gemiddelde van 11,57 km/u. Als loopclub is het een ware luxe om zo dicht bij een natuurdomein te zijn gelegen, de diversiteit aan parcours leidt zich tot vele mogelijkheden naar trainingen toe, laat staan om er een mooie wedstrijd te organiseren.

Dus zowel op organisatorisch vlak als op sportief vlak heb ik zeker niet stil gezeten al brengt de vakantieperiode nu een beetje soelaas. De batterijen kunnen teug wat opgeladen worden en moeten we er straks beroepshalve ook terug tegenaan.

Tot een volgende, 

00:57 Gepost door Frank in Algemeen | Permalink | Commentaren (2) | Tags: marathon, benefiet, running team lauwe |  Facebook |