17-07-07

Top!

Daarstraks op de intervaltraining liet ik me verleiden om mee te lopen met de groep die loopt aan een snelheid van 13 km/u. Aan die snelheid liep ik nog nooit mee op zo ‘n training.
Wel liep ik verleden week mee aan 12 km/u, maar nu nog eens 10” rapper lopen op één ronde van de piste? En de snelle “rondes” volgen elkaar zo verschrikkelijk snel na elkaar op hé.

Voor en na het lopen, stretchen! 2000 m warmlopen

• 6 x 200 m in 0’55” (tussenin wordt er 100 m getrot)

• 200 m trotten

• 4 x 400m in 1’55” (tussenin wordt er 200 m getrot)

• 400 m trotten

• 6 x 200 m in 0’55” (tussenin wordt er 100 m getrot)

• 200 m trotten

• 4 x 400m in 2’00” (tussenin wordt er 200 m getrot)

• 400 m cooldown

Wel heb ik het gevoel dat ik toch diep ben gegaan op deze training.
We zullen zien wat het morgen geeft hé?

Graag tot een volgende ...

23:06 Gepost door Frank in Algemeen | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

16-07-07

Geen training..

Gisteren zal het waarschijnlijk heel “stil” geweest zijn op de Lauwse wegen. Er was namelijk afgesproken geen begeleide training te geven daags na het Clubsouper.
Het RTL-clubfeest ging ook dit jaar door in het Restaurant - Feestzaal Ter Biest.

Met zo’ n 100 personen ging het feest door tot in de vroege uurtjes. Dus denk ik: “Dat er zo wie zo gisteren niet veel van de feestvierders hun loopschoenen hebben aangetrokken”.

Ik echter wel!
Lang uitslapen zat er voor mij niet in, ik moest Julie & Chloé ophalen, deze hadden de nacht niet thuis doorgebracht.

Zonder hartslagmeter, footpot of wat dan ook liep ik het parcours van de Leie-Corrida af, weliswaar in omgekeerde richting. De temperatuur was 18° en het regende gezapig.
Na een druk nachtje feesten, waren dit gewoon ideale omstandigheden.

Gewoon zalig!

20:24 Gepost door Frank in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

14-07-07

Een beetje terug van weggeweest….

Na de marathon van Dusseldorf heb ik gewoon de kwetsuren en de kwaaltjes wat laten helen.  Eerlijkheidshalve moet ik er ook bij vermelden dat de goesting tot lopen wat weg was, de gedrevenheid was ver te zoeken.
Was ik plots wat loopmoe?

Zelfs de McBride-run kwam voor mij veel te vroeg na de marathon, dit resulteerde tot opgave na een goede 14 km.

McBride-Run

Met RTL waren de grootste deelnemende sportverening.
We stonden met 42 lopers aan de start.

We werden mooi in de "bloemetjes" gezet.

 

 

Ondertussen werd er rond die periode druk voorbereid naar onze 3de Leie-Corrida toe. Als parcoursverantwoordelijke was ook dit een drukke periode, de agenda stond vol met meetings.
Ja, bij het organiseren van een wedstrijd komt heel wat bij kijken. Het was trouwens een taak die ik met veel plezier op me nam.
Sterk gerugsteund door Yoeri die de verantwoordelijkheid van de ganse organisatie op zich nam.

De wedstrijd zelf mogen we op enkele kleine datails na als geslaagd noemen, met vooral een grote opkomst naar het aantal lopers toe.

Ik wil hier ff de aandacht vestigen op een nieuwe blogger, namelijk deze van “ponkiepon”. Christophe, die tevens loopt bij RTL, een goede vriend van me en een zeer gedreven sporter.
In een vorig leven was Christophe een zeer goede zwemmer, en het fietsen heeft hij zeker onder de knie.

Je hoort me al komen zeker? Jawel, Christophe is als een bezetene aan trainen voor de 1/2 triatlon van Antwerpen (Marc Herremans), wie zijn trainingen wat wil volgen, ga es zien…

Zelf loop ik terug pijnvrij, de goesting is er volop. En de trainingen volgen elkaar weer gelijkmatig op.
Op de intervaltrainingen op dinsdag doe ik mijn ding mee met de groep van de 12 km/u.
Ook de goesting tot het bloggen is er weer.

Jawel ik ben een beetje weggeweest!

Loop ze..

00:12 Gepost door Frank in Algemeen | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

16-05-07

Enkele sfeerbeelden Dusseldorf-marathon..


marathon copy

acics1

acics5


 Dorf1
 Dorf2
 
Dorf3

 Dorf4
 
Dorf7

 Dorf5
 Dorf6
 
Dorf10

 
Dorf8

 Medaille

15:14 Gepost door Frank in Algemeen | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

14-05-07

Zaterdag 5 mei ’07 omstreeks 14u00’ ergens in Dusseldorf,

Na het inchecken in het hotel zochten we de Marathonmesse op. Op deze sportbeurs konden we ons borstnummer en chip ophalen alsook wat slenteren door de vele standen die er opgesteld stonden.

Bij de stand van Asics hielden de meeste RTLers halt om er een om er een prognose te laten maken van een bepaalde eindtijd dat men voorop had gesteld.
Toen het aan mijn beurt was, moest ik eerlijk gezegd “iets” verzinnen omdat ik vooraf niet echt een eindtijd voorop had gesteld. Aangezien ik de laatste 3 weken geen ideale voorbereiding had en ook het feit dat je bij zo een “voorspelling” tijdens de wedstrijd toch wat druk op je legt, vond ik 4u20’00” een billijke eindtijd.

Een tijd waarop ik voor de start zeker wilde voor tekenen.

Daarna trokken we door het mondaine deel van de stad richting hotel waarna er na de verfrissing een pastamaaltijd op het menu stond.

Als je moet slapen, kun je meestal niet slapen dit was de nacht van zaterdag op zondag zeker niet anders. Ook het feit dat we met z’ n 3jen op een kamer sliepen speelde niet in het voordeel. Omstreeks 3u00’ lag ik al te draaien en te keren in m’n bed. De MP3-speler bracht gelukkig wat soelaas.

Men moet toch een 3-tal uur voor de start gegeten hebben dus schoven we zondagmorgen om 7u00’ (vroeger kon niet) al aan de ontbijttafel.

Al de benodigdheden die ik die morgen van doen had, had ik als een ritueel de avond voordien mooi klaar gelegd. Ik mocht niets aan het toeval overlaten. Van de vaseline tot de veiligheidsspelden, van de singlet tot de zonnebril, alles lag mooi tentoongesteld op het kleine tafeltje.
Alleen vergat ik pleisters om de tepels te beschermen, deze kreeg ik van kamergenoot Kris.
Ook kreeg ik van Kathleen ook een Emodiumtabletje toegediend. Ik wilde absoluut vermijden de wedstrijd te moeten onderbreken voor een toiletstop.

Om 8u15’ begaven we ons naar de start. Elke loper droeg een gele rugzak bij zich, een zak die we tevens kregen bij het afhalen van ons borstnummer Deze deed handig dienst om wat persoonlijke spullen en kledij in op te bergen. Die konden we aan de aankomst gemakkelijk terug opvragen.

Maar zover waren we nog niet…

Op de Rheinterrasse daar waar het startschot gegeven wordt, was er een drukte van jewelste.
Sommige lopers liepen zich wat los, anderen stretchten, bepaalde holden nog vlug tot een van de vele toiletcabines. Anderen die voor een bepaalde tijd gingen probeerden zo dicht mogelijk bij de start een plaatje te bemachtigen. Ikzelf had met Kathleen en Yvonnick in de achterste gelederen plaats gevat. Hartslagmeters werden in het oog gehouden en blikken werden gewisseld.
Met andere woorden: “Er was spanning troef.”

Op het moment dat er iemand iets in het Duits aankondigde werd er al gauw afgeteld en enkele tellen later weergalmde het startschot. Als een accordeon zette de grote bende zich opgang. Toen ik over de matten van de tijdsregistratie liep en tezelfdertijd mijn Polar indrukte, merkte ik dat ik de footpot niet had aangelegd. “Shit, toch iets vergeten!”, dacht ik bij mezelf. Ik wilde echter niet stoppen om dit kleinood te activeren. Al lopend zette ik via settings van m' n Polar dit ding op off.

Ik moet hier wel bij vermelden dat er van bij het begin over gans het parcours massa’s toeschouwers stonden opgesteld. Er speelden orkestjes en groepjes, er waren de vele mooi ogende cheerleaders. Het was als het ware een echt volksgebeuren.

Maar er moest verder gelopen worden en de weg was nog lang, heel lang!

Aan km 10 kwamen Kathleen en ik door na een goed uur lopen, Yvonnick liep dan al eindje voorop.
Francisca die mee liep aan de marathonstaffeln (de aflossingsmarathon) had ons al voorbijgestoken en waar ze halt moest houden sprong ze terug het parcours op met de bedoeling ons een eindje te vergezellen. Dit zou later toch een huzarenstukje blijken. Zie liep namelijk die marathon volledig uit!

Na de bevoorrading op km 14.2 had ik het gevoel dat je telkens veel energie moet steken om elkaar terug te vinden. Die bevoorradingszones zijn echt lang en voor elk wat wils. Water, isotone drank, Cola, Red Bull, bananen, energiegels en energiebars alles lag er voor het grijpen.
Wat wil je als loper nog meer?

Ook had ik het gevoel van net ietsjes sneller te kunnen lopen en ik ben er dan alleen op uit getrokken. Ik zocht telkens een loper uit die zowat eenzelfde tempo als deze van mij liep.
Even voor half koers zag ik Johan, ook zijn aflossingsbeurt zat er dan ook al op en riep me toe: “Hoe het was?” Mijn duim ging fier de lucht in en van enige pijn of kwaaltjes had ik tot dan nog enkele last gehad.
Op half marathon kwam ik door op 02u07’48” een gemiddelde van 9.90 km/u. Nu en dan keek ik eens (na het passeren van de kilometeraanduiding) naar het bandje van Asics en zag dat het goed zat, ik was op schema.

Het parcours bleek ook zeer vlak te zijn.
Aan km 29 moesten we de Oberkasseler Brucke over. Deze lange brug over de Rijn verbindt de Altstadt naar Oberkassel, dit is het hoogste punt op het parcours. Daar stond gigantisch veel volk. Je kunt er als toeschouwer de lopers 2 maal zien passeren. De aflossingpost van de marathonstaffeln was er ook gevestigd.
Tussen die grote massa hoorde ik Isabelle me aanmoedigen, ook haar deel van de aflossingsmarathon zat er dan op.
Ik liep als het ware op wolkjes, had nergens last van en gestuwd door de menigte vlogen de km voorbij. Er was constant veel animo langs het parcours je kon dus gemakkelijk je zinnen verzetten. Zelfs de hitte kon me niet deren.

Eenmaal terug over de Oberkasseler Brucke (richting Altstadt en 10 km verderop) wist ik dat de klus geklaard was.
Bovenop de brug kon je gemakkelijk de boog van de finish zien staan. Op die kant van de brug riep een speaker de namen af van de lopers die er toen voorbij kwamen: “Frenk Terry from Aelbecke”, bulderde het uit de zware luidsprekers. Vanaf dat moment tot aan de finish was het een ware “triomftocht”, een kippenvelmoment.
Dit was genieten!
Enkele honderden meters voor finish stonden ook de andere RTLers me luid aan te moedigen.

Ik liep het 2de gedeelte van de marathon in 2u09’51” een gemiddelde van 9,75 km/u. Waaruit blijkt dat ik toch een mooie egale wedstrijd liep. Met 4u17’39” liep ik 23’33” sneller dan mijn vorige marathon.
Dusseldorf Marathon was een feit!

Even later terug in het hotel, vloeide de champagne rijkelijk!
Zeer rijkelijk…

20:56 Gepost door Frank in Algemeen | Permalink | Commentaren (7) |  Facebook |

07-05-07

Super..

Dusseld4

 

Het verslagje volgt vlug..

17:53 Gepost door Frank in Algemeen | Permalink | Commentaren (8) |  Facebook |

04-05-07

Klaar, maar..?

Alles staat gepakt en gezakt zoals ze dit zo mooi bij ons zeggen.

Ik ben klaar om me morgen vroeg te begeven naar Café au Lait waar er een uitgebreid ontbijt op het menu staat, om vandaar uit verder samen te trekken richting Dusseldorf.

Gisteren had ik nog een afspraak met de dokter, vandaag ben ik nog eens bij de kinesist langs geweest.
De zwakke plaats op de kuit is nog voelbaar en ik kan niet voorspellen of die tijdens de wedstrijd zal omgezet worden in echte pijn. We hopen het beste, meer zit er niet in.

Dus aan voorspellingen zal ik me zeker niet wagen, al hoop ik die wedstrijd toch te kunnen uitlopen. Dat zou een mooie voldoening zijn, mede door het feit dat ik start met een lichte kwetsuur, anderzijds het trouw opvolgen van het trainingschema. 

Dusseldorf: "Here i come!"

22:29 Gepost door Frank in Algemeen | Permalink | Commentaren (6) |  Facebook |

29-04-07

Meeting..

Deze middag was er voor al de lopers die zaterdag richting Duitsland vertrekken een meeting in het Bockor Café te Lauwe.

Er werd het een en het ander verteld hoe volgend weekend alles in z’n werk zal gaan. Van het vertrek tot de terugkomst.

Christophe die deze marathon al liep en die ook es ter plaatse was om er te supporteren organiseerde dit ganse gebeuren. Van het inschrijven voor de marathon, het boeken van Hotel Batavia tot het maken van een informatiemap. Alles werd grondig uiteengelegd.

Iedereen die straks vertrekt om er z’n ding te mogen doen was laaiend enthousiast en de sfeer zat er zeker in. Buiten het marathongebeuren zal het sowieso leute en plezier zijn in Dusseldorf.

Zeker weten!

22:52 Gepost door Frank in Algemeen | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

28-04-07

Gerustgesteld..

Na 10 dagen (gedwongen) rust heb ik mezelf onderworpen aan een test. De goesting om te lopen was zeer sterk aanwezig. Ik wilde mezelf geruststellen en zo de moraal opkrikken, al wist ik dat dit een dubbeltje op zijn kant was.

Wat zou het zijn indien ik moest afhaken? Wat als ik terug hevige pijn voelde? Zou ik de marathon van volgend week moeten schrappen?
Dit waren allemaal vragen die me toch de laatste dagen bezig hielden. Maar zo is het (voorlopig) niet gegaan.

Ik koos voor de looppiste (zachte ondergrond hé) te Marke en in doffe warmte liep ik vrij vlot en moeiteloos 12 toeren. Die 10 km liep ik in minder dan een uur en behaalde toch een bevredigend gemiddelde van 10.44 km/u. De gemiddelde hartslag (158 slagen/min) was wel iets hoger dan m’n vorige duurtochten, maar dit is heel waarschijnlijk toch voor een stuk te wijten aan het drukkend weer.

Ik kreeg wel het advies van het Runners Service Lab om te lopen met hieltjes, zodoende worden de kuiten en de achillespees iets minder belast. Al ben ik er nog niet uit of ik die zal gebruiken op de marathon.

Ik gun mezelf nu terug enkele dagen rust en ik zal me buiten wat fietsen deze week kalm houden.

Wordt vervolgd..

22:34 Gepost door Frank in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) | Tags: runners service lab |  Facebook |

27-04-07

Aftellen...

Vandaag toont mn Polar-hartslagmeter "9 Marathon" aan! We zijn dus nog 9 dagen verwijderd van de Rhein-Marathon.
Ik liep de laatste 10 dagen genen enkele meter. Toch word ik stilaan wat nerveus en verlang om al aan de start te staan. Het begint toch al te "kriebelen".

Ook is het verlangen om terug te lopen aan het groeien.

De kwetsuur is ook aan het helen en ik voel geen pijn meer bij het stappen. Normaal mocht ik van de dokter gisteren een toerke lopen, maar ik wil op safe spelen. Enkele dagen meer rust kunnen enkel maar goed doen, fietsen daarentegen deed ik wel.

Ik heb er een goed oog in..

22:19 Gepost door Frank in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

19-04-07

STOP!

StopDinsdag heb ik de training moeten staken! Ik had veel last van m’n rechter kuit, uitstralend naar de achterkant van de bij. Dat van die dij is er nu pas bijgekomen.

Misschien komt dit wel omdat ik al een tijdje met pijn loopt en zodoende een andere houding bij het lopen begin aan te nemen. Ik heb me dus voorgenomen enkele dagen niet te lopen.

Ik liep een goede winter als basis. M’n intervaltrainingen mochten er naar m’n norm zijn en ik liep alle duurtochten.
De marathon is kortbij en ik denk dat ik er goed aan doe even (weliswaar noodgedwongen) niet te lopen.
Het verschil zal hier wel niet meer gemaakt worden (denk ik).

Ik wil vooral pijnloos naar Dusseldorf kunnen trekken wat ook goed zal zijn voor de moraal.

21:19 Gepost door Frank in Algemeen | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

14-04-07

Marathons..

Morgen wordt de Fortis Marathon van Rotterdam alsook de Marathon de Paris gelopen.

Veel collega-bloggers staan morgen aan de start om op een van die wedstrijden eindelijk hun ding te mogen doen.
En bij allen geld maar één simpele regel en deze luid als volgt: “De wedstrijd op de lange afstand uitlopen!”

Er zijn er bij die zullen proberen hun persoonlijke besttijd te verbeteren. Anderen staan voor de eerste keer aan de start en zullen alles moeten ondergaan.

Hoe goed men ook getraind heeft, een marathon is een rare wedstrijd. Men heeft er allen zolang naar toegeleefd! Bij sommigen heeft het zweet, bloed en tranen teweeg gebracht. Er raakten er gekwetst en praatten zelfs over opgeven.

Maar wat altijd terug kwam bij het lezen van de diverse blogs is de passie, de passie voor het lopen, de passie voor de marathon…

Ik wil iedere blogger die straks start veel sterkte toewensen.
Geniet van jullie wedstrijd en ik wens jullie allen een goede afloop toe! Verder kijk ik er naar uit om jullie verslagen te lezen…

Tot blogs….

11-04-07

Trainen op het gevoel..

kuitenIk sukkel al een poosje (lees enkele weken) met overbelasting aan m’n kuiten. Dit zal natuurlijk het gevolg zijn van de vele km, maar men moet toch trainen hé? Zeker naar een marathon toe.


Al moet ik eerlijk bekennen: “Ik sla al eens een training over.”
Maar het is van MOETEN, de pijn is constant aanwezig! Ik sla niet zozeer de duurtochten maar eerder een intervaltraining eens over.

Ik heb de meeste pijn bij het afzetten, dus is een intervaltraining op dit moment zeker niet aangewezen. Ook de kinesist die de kuiten behandeld is van oordeel dat enkel rusten soelaas zal brengen en van enkele massages mag men ook geen wonderen verwachten hé?

We zijn 4 weken verwijderd van de marathon en het zal een periode zijn waar er getraind zal moeten worden op het gevoel.

Ideaal is anders..

21:01 Gepost door Frank in Algemeen | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

01-04-07

Maand afsluiten met een wedstrijd..

Met 288 gelopen km sluit ik de maand maart af. Heel waarschijnlijk is dit voor ook een persoonlijk record (als je van een record kunt praten), in het verleden liep ik nooit meer.

Deze morgen liep ik samen met Christophe langs de Leie 10 km. Dit was eerder op het “gemak”, echt vlot liep het niet. En eerlijk, met een dergelijk gevoel keek ik tegen op, wat later op de dag nog komen moest.

Ik zou echter m’n eerste (in tegenstelling tot vele andere bloggers die al een rijtje vol hebben) wedstrijd (Brigandsloop) van 2007 lopen.

Brigandloop2
Met 32 RTLers verschenen we aan de start voor de 12.8 km te Ingelmunster.
Ik startte kalm en kwam al na enkele km goed op dreef . Ik bleef op dit elan doorgaan en ik heb niet het gevoel gehad van enig teken van verzwakking. Ik liep over de finish in een tijd van 1u05’55” wat goed is voor een gemiddelde van 11.65 km/u.

Een tijd waar ik best content mee ben..

00:16 Gepost door Frank in Algemeen | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

31-03-07

Donderdag..

Donderdag moest ik 20 km lopen.

En omdat ik geen extra tijd wilde verliezen besloot ik vergezeld van m’n MP3-speler van huis tot aan de “villa” te lopen. Daar aangekomen had ik toch een goede 5 km in de benen.
Daarna vulde ik de resterende tijd door wat in de nabijheid rond te lopen. Tegen dat de training startte had ik toch een goede 11 km gelopen.

Op training liep ik vergezeld van het groepje dat aan het trainen is voor een ½ marathon in 2u00’, 8 km. Daarvan een 3 km aan een “rustig” tempo, de andere 5 km aan een gemiddelde van 11 km/u.

Wat is een Polar met Footpod toch handig!

22:58 Gepost door Frank in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Dinsdag..

Dinsdag op de intervaltraining werd de bende in 2 groepen ingedeeld.

* Een groep die voorlopig aan zn snelheid aan het werken is, die moesten na 5x 400 m opwarmen, 15 x 200 m afwerken met daartussen telkens 200 m trotten.

* De anderen die aan het trainen zijn voor de marathon moesten na 10 x 400 m opwarming, 4 x 1500 m afwerken met daartussen telkens 300 m trotten.

Ikzelf behoor tot die laatste groep en slaagde er makkelijk in 3 sessies te lopen (ik zou dit doen aan 30”/ 100 m) tussen 7’20” & 7’31”.
De laatste sessie liep ik zelfs uit in 6’57” wat toch goed is voor een mooi gemiddelde van 12,94 km/u.

Er werd gezamenlijk nog wat uitgelopen en voor en na de training zoals altijd, gestretcht!

10:56 Gepost door Frank in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

25-03-07

Kilometerteller..

Dit weekend is de km teller opgeklommen met een goede 35 stuks.

Zaterdag stond er een duurtocht op het programma van 25 km.
Deze heb ik afgelopen in 2 etappes, weliswaar na een.
Samen met Kathleen die ook de Rhein-Marathon loopt startten we vanaf de “villa”. De bedoeling was op een gezapig tempo het uurtje volmaken.

Daarna “moest” ik de groep opvangen die zich aan het voorbereiden is voor de ½ marathon Ieper-Poperinge.
Volgens dit schema moesten we 1u30’ lopen wat overeen kwam met een 15-tal km.

De meeste van die mensen zijn nog niet zo lang lid van RTL en hebben weinig of geen wedstrijden gelopen. Wel moet ik erbij vermelden dat ze daarom niet minder gemotiveerd zijn, integendee!, we moeten sommigen hier en daar soms wat temperen.

Vandaag heb ik met diezelfde groep een 9,14 km gelopen aan een gemiddelde van 10,3 km/u.

Loop ze..

16:14 Gepost door Frank in Algemeen | Permalink | Commentaren (2) | Tags: marathon, halve marathon, wedstrijden |  Facebook |

23-03-07

Marathon & 1/2 marathon..

Zondag heb ik me wat "gespaard" en heb tegen m’n schema in slechts 7 km gelopen.

LoopbandDinsdag was ik van zinnens (mede door het zeer slechte weer) om er ook een rustdag van te maken en niet te lopen.

Ik had vooral na zaterdag het gevoel dit nodig te hebben.

Tot Steven me opbelde met de vraag: “Of ik geen goesting had, om indoor te gaan lopen?”.


In het fitness center liepen we 1u00’ op de loopband een soort van intervalprogramma aan een snelheid van 10,5 km/u. Als afsluiter liep ik nog een 1 km aan 12 km/u!

Donderdag op training met RTL zijn we gestart met het voorbereiden naar de McBride-run toe.

Dit gaan we doen we in 3 groepen. De leden kunnen zich aansluiten al naar gelang hun “kunnen”.
De bedoeling is deze ½ marathon van Ieper naar Poperinge uitlopen in: 1u30’, 1u45’of 2u00’. En samen daarvoor trainen. Samen met Lies neem ik de laatste groep voor m’n rekening.
De meeste daarvan zijn lopers die nog niet veel wedstrijden liepen, laat staan deze op de korte afstand.

De motivatie mag er zeker zijn en ze zijn allen zeer gedreven.

Gisteren liep ik een toer van 11 km voor om dan samen met de groep nog eens 8 km te lopen.

Op naar de volgende..

15:31 Gepost door Frank in Algemeen | Permalink | Commentaren (5) |  Facebook |

17-03-07

Niet gemakkelijk!

Volgens het schema moest er vandaag 25 km gelopen worden.

Er werd ditmaal gestart aan de kiosk ter hoogte van de Leiebrug te Wevelgem, dit richting Bissegem. Vandaar naar Marke (richting Pottelberg), via het fietspad door het stadscentrum van Kortrijk.

Eco-asfalt

Bij de aanleg is gekozen voor verantwoorde materialen.

Zo is de padbedekking uitgevoerd in waterdoorlatend eco-asfalt, bestaande uit gerecycleerd afval van wegenwerken dat gemengd is met verse bitumen (een residu uit aardolie).

Het milieuvriendelijke materiaal is gekleurd met o.m. zand om nog beter te passen in het landschap.


In Kortrijk sluit het pad aan op het stedelijke fietsroutenetwerk, meer bepaald op het Guldenspoorpad dat naast de spoorweg loopt. Dit pad loopt tot een stuk in Zwevegem, daar waar het aan de Deerlijkstraat echter stopt.
Daar maakten we rechtomkeer en liepen zo een 26,48 km bijeen.

Echt vlot ging het vandaag niet. Ik had tijdens het lopen wat pijn aan beide knieën en heb ook zware kuitspieren (spanningspijnen).

Misschien zal ik in het vervolg wat meer moeten stretchen voor een lange duurloop of wordt m’n lichaam wat vermoeid?

En we zijn pas 5 weken ver..

23:23 Gepost door Frank in Algemeen | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

14-03-07

Coopertest!

Met RTL bieden we naar onze leden enkele Coopertesten aan. Gisteren was er een van.

De Coopertest is waarschijnlijk de meest uitgevoerde uithoudingstest. Wie onderging deze test niet ooit op school?

Bij deze test genaamd naar de Californische fitnessgoeroe Dr. Kenneth Cooper is het de bedoeling om op 12 minuten zo veel mogelijk afstand af te leggen.

Aan de hand van je aantal afgelegde meters en onderstaande tabel kan je dan nagaan hoe het met je uithoudingsvermogen is gesteld.

Ideaal doe je de test op een speciaal aangelegde Cooperbaan waar met borden of paaltjes de precieze afstand is aangeduid. Je telt het aantal rondjes en na 12 minuten meet je de nog resterende afstand tot het volgende paaltje.

Untitled Document

Tabel 1: Hoe is het met mijn conditie gesteld?
 
Leeftijd   jonger dan 18 jaar jonger dan 30 jaar 30-39 40-49 50+
Je conditie is   aantal meters in 12 minuten afgelegd
Conditie
Zeer slecht M -2225 -1600 -1500 -1400 -1300
  V -1725 -1500 -1400 -1200 -1100
Slecht M tot 2425 1600 1500 1400 1300
  V tot 1850 1500 1400 1200 1100
Redelijk M tot 2600 2000 1900 1700 1600
  V tot 1975 1800 1700 1500 1400
Goed M tot 2750 2400 2300 2100 2000
  V tot 2200 2200 2000 1900 1700
Zeer goed M vanaf 2775 2800 2700 2500 2400
  V vanaf 2225 2700 2500 2300 2200

Tabel 2: Hoe is het met je conditie gesteld (voor jongeren van 12 tot 18 jaar)

  Laag onder gemiddeld gemiddeld boven hoog gemiddelde
Jongens          
12 jaar -2050 2075-2275 2300-2425 2450-2550 +2575
13 jaar -2100 2125-2275 2325-2450 2475-2600 +2625
14 jaar -2125 2150-2350 2375-2500 2525-2650 +2675
15 jaar -2250 2275-2400 2425-2550 2575-2725 +2750
16 jaar -2250 2275-2450 2475-2575 2600-2775 +2800
17 jaar -2275 2300-2500 2525-2675 2700-2825 +2850
18 jaar -2225 2250-2425 2450-2600 2625-2750 +2775
Meisjes          
12 jaar -1825 1850-1975 2000-2100 2125-2225 +2250
13 jaar -1800 1825-1925 1950-2050 2075-2200 +2225
14 jaar -1725 1750-1900 1925-2025 2050-2225 +2250
15 jaar -1700 1725-1850 1875-2000 2025-2150 +2175
16 jaar -1700 1725-1825 1850-2000 2025-2175 +2200
17 jaar -1700 1725-1850 1875-2000 2025-2125 +2150
18 jaar -1725 1750-1850 1850-1975 2000-2200 +2225

Ik zelf liep in die gechronometreerde tijd van 12’, 2639 m wat toch goed is voor een mooi gemiddelde van 13.195 km/u. Wat me op de tabellen doet belanden als zijnde conditie: Zeer goed!

Via onderstaande formule kan je ook indirect de maximale zuurstofopname bepalen.

 

Maximale zuurstofopname (ml/kg.min) = 22.36 x afgelegde afstand in kilometer – 11.29

Untitled Document

VO2max mannen

Leeftijd

Zeer slecht

Slecht

Redelijk

Gemiddeld

Goed

Zeer goed

Uitstekend
               

20-24

< 32

32-37

38-43

44-50

51-56

57-62

> 62

25-29

< 31

31-35

36-42

43-48

49-53

54-59

> 59

30-34

< 29

29-34

35-40

41-45

46-51

52-56

> 56

35-39

< 28

28-32

33-38

39-43

44-48

49-54

> 54

40-44

< 26

26-31

32-35

36-41

42-46

47-51

> 51

45-49

< 25

25-29

30-34

35-39

40-43

44-48

> 48

50-54

< 24

24-27

28-32

33-36

37-41

42-46

> 47

55-59

< 22

22-26

27-30

31-34

35-39

40-43

> 43

60 >

< 21

21-24

25-28

29-32

33-36

37-40

> 41

VO2max vrouwen

Leeftijd

Zeer slecht

Slecht

Redelijk

Gemiddeld

Goed

Zeer goed

Uitstekend

               

20-24

< 27 27-31 32-36 37-41 42-46 47-51 > 51

25-29

< 26 26-30 31-35 36-40 41-44 45-49 > 49

30-34

< 25 25-29 30-33 34-37 38-42 43-46 > 46

35-39

< 24 24-27 28-31 32-35 36-40 41-44 > 44

40-44

< 22 22-25 26-29 30-33 34-37 38-41 > 41

45-49

< 21 21-23 24-21 28-31 32-35 36-38 > 38

50-54

< 19 19-22 23-25 26-29 30-32 33-36 > 36

55-59

< 18 18-20 21-23 24-27 28-30 31-33 > 33

60 >

< 16 16-18 19-21 22-24 25-27 28-30 > 30

22.36 x 2.639 – 11.29 = 47.72

Mijn maximale zuurstofopname bedraagd 47.72. Wat me ook hier doet belanden in de tabel onder de noemer: Zeer goed!

Aan jullie…

19:53 Gepost door Frank in Algemeen | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

12-03-07

Lopen in plaats van wandelen..

Gisteren werd te Rollegem de 12de Lentetocht georganiseerd door het MPI "De Kindervriend".

Het MPI “De kindervriend” werd dankzij de samenwerking met WSK Marke een treffen waarin zowel de lange afstandswandelaar als de gezinnen hun gading vonden.
Dit is een wandeltocht met diverse afstanden: 4 - 8 - 12 - 16 - 21 - 30 km.

Via de kerkwegels gaat het richting Bellegem. Daarna voor de 21 en 30 km richting Kooigem (in Kooigem een extra lus van 8 km voor de 30 km). Dan terug via een geklasseerd natuurdomein terug naar Rollegem.

In plaats van naar de vertrouwde RTL training te trekken, trok het gros (op uitnodiging van de RTK-lopers) die zich aan het voorbereiden is voor de Düsseldorf-Marathon eens die richting uit. De meeste liepen er de 30 km, ik zelf hield het bij de 21 km.

Dit bracht m’n weektotaal op 64.15 km.

Loop ze..

21:24 Gepost door Frank in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

10-03-07

Lopen op hartslag..

hartslagDeze morgen om 8u00’ spraken we (Kathleen, Nadine, Patricia, Kurt & ik) af aan de villa.
Patricia, Nadine & Kurt trainen voor een halve marathon, Kathleen & ik voor de lange afstand.

Doel was dus om zo veel mogelijk km in de benen te hebben en toch niet te diep te moeten gaan.
Er werd dus gelet op de hartslag. Dit had toch enig effect had op de snelheid (gemiddeld 9.3 km/u). Al was de hartslag bij allen zeer verschillend.
Ik liep de 17.39 km uit met een gemiddelde hartslag van 120 slagen/min, daar waar het gemiddelde vooral bij de dames een heel stuk hoger lag.

Misschien hebben vrouwen van nature uit (zelfs in rust) sowieso een hogere hartslag? Of ben conditioneel dan iets beter? Eerlijk gezegd: “Ik zou het niet weten.”
Der moet hier wel een verklaring voor zijn?

Wie het weet mag het me gerust vertellen..

18:33 Gepost door Frank in Algemeen | Permalink | Commentaren (5) |  Facebook |

09-03-07

Van rusten tot rode lantaarn..

Dinsdag ben ik niet gaan intervallen, zelfs niet gaan lopen!
Door de aanhoudende regen stond de piste gedeeltelijk blank.En starten tijdens een volle regenbui is nog altijd iets anders dan dat het begint met regenen terwijl je al aan het lopen bent.
Zo laste ik een bijkomende rustdag in.

Woensdag echter was het mooi weer (zacht en droog), zeg maar: “Een ideaal loopweertje.”
Samen met Christophe ben ik via het jaagpad langs de Leie (richting Menen) gaan lopen. We liepen zo een goede 8.37 km ver, om dan rechtsomkeer te maken.
We hadden een mooi gemiddelde van 10.7 km/u en mijn gemiddelde hartslag bedroeg 131 slagen/min.

Donderdag was er zoals gebruikelijk training met RTL!
Samen met blogger Yoeri had ik me voorgenomen om als “baankapitein” op het parcours van de 10 km te fungeren. Deze “baankapiteins” blijven bij de laatste van de groep.
Zo moeten de minder snelle lopers het parcours niet alleen aflopen. Wat toch een leuk en veiliger gevoel moet geven dan dat je alleen op jezelf bent aangewezen, vooral op die donkere landelijke wegen waar we gebruik van maken. We liepen samen de toer uit juist onder het uur!

Loop ze...

20:33 Gepost door Frank in Algemeen | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

07-03-07

Nog 60 dagen..

Vandaag toont mn Polar-hartslagmeter "60 Marathon", dit wil zeggen dat we nog 60 dagen verwijderd zijn van de Düsseldorf-Marathon.

Ik liep vanaf de start (12 februari) van het schema al 156,7 km, hierbij zijn wel aftanden van de 3 intervaltrainingen niet bijgerekend.

Ook kregen we deze week een bevestiging van inschrijving voor de Düsseldorf-Marathon.
Ik zal er lopen met het borstnummer: 3131!

Misschien is het wel mijn geluksnummer?

21:43 Gepost door Frank in Algemeen | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

04-03-07

Onbijtrun..

t balladenhofPanos
Voor de ontbijtrun trokken we deze voormiddag richting St. Denijs.
Op het programma stond om 8u30’ een gezamenlijke (heuvelachtig, bosrijk, landelijk, modderig, nat, mooi, liefelijk, ...) loop.

Waarna omstreeks 9u45’ ook partners en kinderen mochten aanschuiven voor een gezellig (met alles erop en eraan) ontbijt.

Ook werden er tevens heel wat prijzen uitgedeeld. De laureaten van het criterium 2006 als van de challange 2006 werden in de “bloemekes” gezet.
Zo werd het weer eens een leuke familiale RTL-dag.

Met dank aan Pedro van ’t Balladehof en van Philippe & Stefanie van Panos Kortrijk

11:52 Gepost door Frank in Algemeen | Permalink | Commentaren (2) | Tags: lopen, ontbijten, laureaten |  Facebook |

03-03-07

Indoor..

Ik had nog een bon liggen, nota bena gewonnen op onze eigen Leie-Corride, van Fitness Passage.

Omdat het deze morgen nog behoorlijk veel wind was, vond ik het zinloos om daardoor te lopen. Toch wilde ik m’n voorbereiding op de marathon zo weinig mogelijk verstoren en zoveel mogelijk het schema volgen.
Dus besloot ik die bon vandaag in te ruilen. Ik mocht iemand meenemen en Steven wilde vandaag absoluut ook wat km lopen.

Na de naar mijn gedacht, een veel te lange inleiding (moet je er wel bij nemen voor een gratis fitnessbeurt), liepen we een 24.5 km op de loopband. Dit liepen we aan een mooi gemiddelde van 10 km/u.
2u30’ indoor lopen en dan nog op een looptoestel, pfff het was lang en het begon op de duur wat te vervelen, maar nood breekt wet. En zo hadden we toch de beoogde km.

Na het lopen werden we nog (tot vervelens toe) aangesproken om over te gaan tot het aanschaffen van de o zo dure abonnementen, dit gebeurde naar mijn inziens op iets wat agressieve manier.
Sommigen mensen laten zich daar vast en zeker wel aan gaan, wij hadden er achteraf toch ons pleziertje in!

Loop ze..

22:25 Gepost door Frank in Algemeen | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

02-03-07

Meeting..

meetingAls je je engageert voor iets of wat, moet er nu en dan eens vergaderd worden. Dit was gisteren niet anders.

De eerste donderdag van de maand is er telkens bestuursvergadering van RTL.
Maar, er moest ook gelopen worden!

Als men traint voor een bepaalde wedstrijd kun je je niet veel permitteren een training over te slaan.
Dus tussen m’n dagtaak en de vergadering in was ik “de baan” op.

Gewapend met een fluohesje en MP3-speler liep ik 14.18 km, ik had een gemiddelde van 10.9 km/u en de gemiddelde hartslag bedroeg 150 slagen/min.

Zo was m'n geweten ook gesust!

18:42 Gepost door Frank in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

28-02-07

Piramide..

Ditmaal bestond de intervaltraining in oplopende afstanden van 200 m tot 1500 m en terug.
De gekende piramidetraining!

 

1500 m
1000 m   1000 m
600 m          600 m
400 m               400 m
200 m                    200 m

 

Voor en na het lopen, stretchen!

* 10’ warmlopen

* Tussen de afstanden van 200 m tot 1000 m werd er telkens 200 m getrot, tussen de 1000 m en de 1500 m mocht men 400 m trotten.

* 10’ cooldown

De bedoeling was om 30”/ 100 m te lopen iets waar ik ook in slaagde. Het was een pittige training die constant gelopen werd in de regen!

Ik ben benieuwd wat volgende week van ons zal gevraagd worden?

20:37 Gepost door Frank in Algemeen | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

26-02-07

Héél simpel..

Al wie zondag een buitensport beoefende moest regen en wind trotseren. Wat een mens al niet ervoor moet over hebben…

De gezamenlijke opwarmronde van ongeveer 800 m verliep al in de regen, en zo bleef het ook over de ganse training.
Omdat ik 4 dagen na elkaar liep, koos ik voor de 8 km. M’n opzet was heel simpel: Lopen om zo vlug (recuperatieloop) mogelijk thuis te zijn, weg uit dit gure weer, niet blijven plakken, warme kledij aantrekken en voor de rest genieten van de zondag!

En vandaag maandag, een rustdag zondermeer!

Kort en bondig!

21:55 Gepost door Frank in Algemeen | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

25-02-07

Beter..

Vandaag stond er een training van 20 km op het programma.
Ik moet eerlijk bekennen, met het matige (nog goed uitgedrukt) vertoon van gisteren, zag ik het niet echt goed zitten. Maar toch wil ik m’n schema zo goed als kan opvolgen.
Wel heb ik me voorgenomen om vanaf nu de rustdagen te respecteren, zonder meer!

Er werd zoals gebruikelijk een berichtje op het forum van RTL geplaatst. We spraken af aan de Leiebrug tussen Lauwe en Wevelgem. Ann, Kathleen & Fransisca waren ook op de afspraak. Dit zijn tevens loopsters die in mei de Düsseldorf-Marathon willen lopen.

We volgden terug het Leiepad, doch de kant richting Menen-Wervik op. De bedoeling was om 10 km te lopen om dan gewoon rechtsomkeer te maken.
Er was bij momenten hevige wind, gepaard met nu en dan wat regen, maar we trotseerden dit alles op dit toch wel mooie parcours.

We liepen deze duurloop uit in 2u08’ wat goed is voor een gemiddelde van 9,46 km/u, deze liep ik met een gemiddelde hartslag van 134 slagen/min. Ik liep deze 20 km toch redelijk gemakkelijk uit, wat terug hoopgevend is!

Misschien was gisteren gewoon een offday?

00:35 Gepost door Frank in Algemeen | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |